ARCHITECTUUR & VISIE.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een vrijblijvend gesprek komen alle wensen aan bod en gaan we na of jouw visie strookt met de onze. We bezorgen je vervolgens een offerte voor de besproken opdracht en een beschrijving wat de aangeboden diensten juist inhouden. Zo word je als bouwheer meteen op de hoogte gesteld van de omvang van de opdracht en de kostprijs die daar tegenover  staat.

Beslissen we om een samenwerking aan te gaan, wordt er een contract opgemaakt en krijg je een indicatief verloop van jouw dossier toegestuurd. Hierin wordt uitgelegd welke fases jouw dossier moet doorlopen en hoe lang deze zullen duren. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat de opdracht van de architect is gedurende deze fase en wat er van jou, als bouwheer, verwacht wordt. Door deze transparante aanpak, kan er een concrete planning worden opgesteld die je als bouwheer een beeld kan geven van de termijnen en in staat stelt het project nauwlettend op te volgen.

Bij de opstart van jouw dossier, dit wordt aangegeven in het indicatieve verloop, worden eisen en wensen in detail besproken. Dit vormt de basis voor een voorontwerp op maat. Zodra het voorontwerp op punt staat, wordt de bouwaanvraag verder uitgewerkt. Het bouwdossier wordt vervolgens opgeladen en verder uitgewerkt in het omgevingsloket, waarna de vergunningsaanvraag kan worden ingediend. Bij een normaal bouwverloop zal de vergunning ongeveer 3 maanden later worden geleverd. In tussentijd wordt het aanbestedingsdossier verder uitgewerkt (meetstaat, lastenboek, detailplannen…) dat wordt gebruikt voor offertevraag bij de verschillende potentiële aannemers. Na keuze aannemers, verkrijgen vergunning en opstellen planning, kunnen de werken worden aangevat. Hier zal de architect instaan voor de verdere opvolging van de werkzaamheden op de werf en de nodige aansturing bieden waar nodig.

MET WELKE SOFTWARE WERKEN WE?

ArchiCAD: Met ArchiCAD, de meest intuïtieve en complete BIM-software (building information model) voor architecten, ontwerp je projecten van iedere grootte. Handige documentatietools, realistische renders en hoogstaande modelanalyses helpen in het proces. Deze software laat toe om een project zowel uit te werken in 2D als in 3D. Voor jouw als bouwheer betekent dit dan ook dat je steeds een 3D-visualisatie hebt van jouw woning. Dit laat toe betere inzichten te krijgen in het project en bepaalde connecties beter te begrijpen. Zo zijn we zeker dat wij, als architect, steeds op dezelfde golflengte zitten met jou, als bouwheer. Als je graag enkele voorbeelden ziet van zo’n 3D-uitwerking, kijk dan zeker eens naar onze realisaties. Daar worden ook enkele 3D-beelden van uit de software weergegeven.

WAT is onze visie?

Met de stijgende energie- en materiaal prijzen, de opkomende maatregelen (opgelegde eisen) en de toenemende aandacht voor milieu in het achterhoofd, is het aspect ‘energie-efficiëntie’ niet meer weg te denken. Door ons op dit gebied uitgebreid te specialiseren, kunnen we jou een totaalbeeld bieden van je project. We gaan dus verder dan het ontwerpen en realiseren alleen. Onze bijkomende opleidingen bieden ons een brede basis om voor jouw project het meest zuivere ontwerp uit te werken, rekening houdend met jouw eisen, oriëntatie, compactheid, indeling, opbouw schildelen en technieken.

KANTOOR

Pierstraat 248

2550 Kontich

BELGIË

ContactEER ONS

tel: 03 778 20 33

info@studiodetail.be

OPENINGSUREN

MA-VRIJ: 09u00 – 16u00

ZA-ZON: gesloten

FEEST: gesloten